Gebieds­ontwikkeling campus HHS

Uitgangspunt in de Gebiedsontwikkeling campus Hollands Spoor is vergroening, de sociale veiligheid vergroten en een prettige verblijfsplek maken.

Het bureau Juurlink+Geluk is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een visie voor de inrichting van het campusterrein. Dat doen ze samen met twee projectgroepen: een voor Leeghwaterkade/Fijnjekade en de andere voor Leemansplein/ Leeghwaterplein. In beide projectgroepen neemt BOLF deel  samen met andere betrokkenen zoals de  Haagse Hogeschool, projectontwikkelaars, studenten, QPark en OV-bedrijven. We verwachten dat na een aantal bijeenkomsten van de projectgroepen een inloopavond georganiseerd wordt waarin de conceptvisie wordt gepresenteerd. Als het visiedocument af is, wordt het voorgelegd aan de gemeenteraad.

De uitvoering van de gebiedsontwikkeling zal voor Leeghwaterkade/Fijnjekade beginnen zodra de financiën rond zijn. Voor Leemansplein/ Leeghwaterplein zal de gebiedsontwikkeling pas starten als de bouwplannen zijn afgerond.

Visie BOLF

De schetsen zijn helaas niet openbaar en mogen we dus ook niet delen. De visie wordt steeds aangepast op basis van de reacties vanuit de projectgroepen. Twee grote discussiepunten in de projectgroepen zijn: fiets- en scooterverkeer zoveel mogelijk buiten het campusgebied omleiden en de stallingen van de fietsen en scooters tot buiten het verblijfsgebied verplaatsenHet is de vraag of er een goede oplossing voor beide kwesties kan worden gevonden.