The Grace

link https://thegrace.nl/

Voormalig glaspaleis wordt afgebroken

Het glaspaleis voormalig kantoor van T-mobile en Ortel en Redhead is inmiddels verlaten als kantoorgebouw. Het was een van de eerste gebouwen in Nederland dat geheel uit spiegelglas is opgetrokken. Inmiddels is dat een achterhaalde wijze van vormgeven gebleken. Dit gebouw en de ernaast liggende parkeergarage worden afgebroken wat in 2022 zijn beslag gaat krijgen. In 2023 staan op die plek de woontorens met de naam The Grace.

De woontorens van The Grace komen ervoor in de plaats

Twee ranke toren van respectievelijk 150 en 180 meter met 1500 huurwoningen komen er voor in de plaats. De twee torens staan op een sokkel van 7 verdiepingen hoog. Het bruto vloeroppervlak is 105.000 m2 . Het motto dat er voor het gebouw gehanteerd wordt is: “beter leven doe je samen.”

Het gebouw is een ontwerp van Mecanoo dat ook verantwoordelijk is voor de woontoren M op de Kop van Zuid in Rotterdam. Voorzieningen worden slim met elkaar gedeeld, waarbij gemak, comfort en betaalbaarheid centraal staan. Voor die voorzieningen is 4000 m2 ingeruimd. Men denkt daarbij aan een kapsalon, een ontvangstbalie voor pakjes, een fietsenmaker, een wasserette en horeca. De buurt buiten het gebouw kan ook van deze voorzieningen gebruik maken zo is het idee

De indeling van het gebouw is zeer flexibel en afgestemd op de vraag van dat moment. Zo zijn er studio’s vanaf 23 m2 tot ruime twee en driekamer appartementen van 80m2 te betrekken. Een mix van sociale huur, middensegment huur en vrije sector huur woningen.

Locatie: het voormalig kantoor van T-mobile en Ortel en tegenwoordig Redhead
Projectontwikkelaar: Van Deursen Groep en Movement Real Estate
Ontwerp: Mecanoo
Termijn: Oplevering is voorzien in 2023.
Bestemming: In twee torens (180 en 150 meter hoog) worden 1.500 sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen gerealiseerd. De torens staan op een sokkel van zeven verdiepingen. Het totale bruto vloeroppervlak is  105.000 m2.